Mne    Eng

Detalji projekta

Glavni projekat za izgradnju Ro Ro rampe u korijenu sjeverne obale Gata 1 i Barskoj ulici – Ro Ro vez i vršenje stručnog nadzora nad rekonstrukcijom Gata 1 – sjeverna obala, izgradnja Ro Ro rampe u luci Bar.
Na osnovu Ugovora zaključenog između Aquamont d.o.o. Herceg Novi i Instituta za građevinarstvo d.o.o. Podgorica, izvršena je izrada Glavnog projekta konstrukcije Ro Ro rampe, u okviru sanacije sjeverne obale gata I u Luci Bar. Projekat je obuhvatio fazu konstrukcija i elaborate procjene uticaja na životnu sredinu, zaštite od požara i zaštite na radu. Predviđeno je da se nova Ro Ro rampa nalazi u korijenu sjeverne obale gata 1 u Luci Bar.
Ovaj projekat predstavlja uspješno konstruktivno rješenje, gdje su racionalno primijenjeni prefabrikovani konstruktivni elementi. U toku projektovanja glavni zadatak je bio odgovoriti zahtjevima odgovarajućih pravilnika i standarda za projektovanje ove vrste objekta, kao i obezbijediti trajnost konstrukcije s obzirom na veoma agresivnu sredinu.
Na osnovu Ugovora zaključenog između AD „Port od Adria“ Bar i Instituta za građevinarstvo d.o.o. Podgorica, vršen je stručni nadzor nad rekonstrukcijom Gata 1 – Sjeverna obala, izgradnja RoRo rampe u Luci Bar.
Ukupna vrijednost izvedenih radova iznosi 704,111.45 e. Radove je izvodio „Aquamont Service“ doo iz Herceg Novog.

  • Investitor
    Port of Adria A.D. Bar
  • Lokacija
    Bar
  • Vrijeme izrade
    30 dana