Mne    Eng

O nama

12 godina
iskustva

Stvaramo filozofiju odgovornog i održivog projektovanja
“Institut za građevinarstvo” d.o.o., Podgorica osnovan je 2009. godine sa ciljem realizacije originalnih kompleksnih graditeljskih projekata. Osnivači instituta su istaknuti naučnici i stručnjaci iz prakse sa ogrominim iskustvom u profesionalnom oblikovanju mladih ljudi i značajnim referencama u različitim graditeljskim oblastima.
Graditeljstvo je kreativna i veoma odgovorna djelatnost. Stvaramo filozofju odgovornog i održivog projektovanja uz poštovanje svih imperativa savremenog trenutka naročito vodeći računa o aspektima zaštite životne sredine i energetske efikasnosti naših objekata

Naša politika

Institut za građevinarstvo d.o.o. iz Podgorice, osnovan je 28.01.2009. godine sa ciljem pružanja usluga u domenu izgradnje objekata, projektovanja, revizija, nadzora i konsaltinga. Institut se primarno bavi rješavanjem problema koji se javljaju pri upravljanju, projektovanju, građenju i eksploataciji građevinskih objekata. U osnivanju Instituta učestvovali su istaknuti univerzitetski profesori sa Građevinskog fakulteta u Podgorici.
Godine 2019. Institut je formirao i dvije poslovne jedinice IG CERT i IG INVO, koje se bave uslugama sertifikacije građevinskih proizvoda odnosno naučno istraživačkim djelatnostima.
Institut je kadrovski i materijalno osposobljen da može odgovoriti najsloženijim poduhvatima iz oblasti građevinarstva. Posjeduje sve neophodne licence, odobrenja, kao i sertifikate o uspješnom poslovanju i ispunjavanju ISO standarda iz oblasti projektovanja i konsaltinga u građevinarstvu.
U proteklom periodu na Institutu je realizovano više stotina raznih projekata, studija, revizija, tehničkih pregleda, nadzora, stručnih i naučnih ekspertiza.
Kadrovska struktura zaposlenih omogućava kvalitetno angažovanje Instituta na navedenim poslovima. Na Institutu je zaposleno 17 inženjera sa punim radnim vremenom, i oko 120 povremeno angažovanih inženjera i saradnika.